Emas: Pelaburan Yang Baik

Emas adalah pelaburan baru pilihan ramai pergi ke blog saya. Jika anda salah seorang daripada orang ini, maka petua di bawah mungkin berguna. Pasaran emas mempunyai tahap kestabilan yang tinggi berbanding dengan pasaran lain. Sebilangan kecil orang melabur dalam emas hari ini, kebanyakannya untuk mengimbangi pelaburan dalam aset lain. Ekonomi lebih teruk apabila emas menjadi tidak stabil. Jongkong emas membuat pelaburan yang hebat. Anda harus membelinya apabila harga lebih rendah, dan kemudian perhatikan petunjuk pasaran.

Anda boleh membeli emas di negara yang berbeza. Ini termasuk: American Eagles (juga dikenali dengan nama American Nugget), Canadian Maple Leafs (juga dikenali dengan nama Canadian Maple Leaf), Britannias dan Australian Nuggets. Versi 22 karat adalah yang paling menguntungkan. Jangan fikir membeli bar 24 karat adalah perkara terbaik. Apabila emas mencapai tahap 24 karat, ia menjadi terlalu lembut dan kehilangan bentuknya. Oleh itu ia tidak sesuai untuk syiling. Syiling itu akan mempunyai 22 karat emas dan akan dicop dengan beratnya. Ia akan mempunyai permukaan bersalut perak atau tembaga yang akan mengekalkan kilauan asalnya.

Adalah penting untuk membeli daripada pengedar yang boleh dipercayai. Sebagai mata wang bentuk, syiling emas diterima di seluruh dunia. Krugerrands juga telah menjadi popular dan membentuk sebahagian besar industri emas Afrika Selatan. Pelaburan lain ialah jongkong emas. Ingat bahawa lebih besar bar lebih premium. Sijil emas adalah cara terbaik untuk melabur. Jumlah pelaburan anda akan ditentukan sendiri. Terdapat beberapa cawangan di mana anda boleh membuat pelaburan jangka tetap. Anda boleh menukar pelaburan anda kepada emas pada akhir setiap tahun.

Banyak bank antarabangsa dan utama menawarkan akaun emas. Ia adalah cara paling berkesan untuk menumpukan semua usaha anda dalam spekulasi emas. Syarikat perlombongan emas adalah satu lagi cara untuk melabur dalam emas secara tidak langsung. Walaupun industri perlombongan emas adalah sektor yang anda tidak biasa, anda masih boleh memperoleh banyak wang berdasarkan hala tujunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *